Boka rum här!

Ring och boka 070-239 16 61

Sörbygården byggdes vid förra sekelskiftet och bär i sina knarrande golv mycket historia.

Grytan

På Sörbygården i Grytan kan du njuta av vackra vyer över Storsjöbygden. Vid Utsikten och Kåtan kan du fika, bara låta ögon och själ njuta av landskapet eller tillsammans med oss grilla. På gården finns också bastu som kan bokas. Precis runt knuten finns den vackra hembygdsgården som sommartid har musikcafé och berättarkvällar. I hela området finns många fornminnen. Det finns också badmöjligheter för den som vill ta ett dopp.

Sörbygården byggdes vid förra sekelskiftet och bär i sina knarrande golv mycket historia. Här har tidigare bedrivits ålderdomshem, skolverksamhet och hästar har funnits i hagar och i stall.  Den gamla landsvägen till Östersund gick tidigare rakt genom gården och de gamla grindstolparna finns fortfarande kvar där skogen tar vid. Grytan och Brunflo är en bygd med bebyggelse från folkvandring och vikingatid.

S:t Olavsleden

S:t Olavsleden, världens nordligaste pilgrimsled, går förbi Sörbygården. Leden är ca. 580 km lång och sträcker sig från Bottenhavet i öster till Atlanten i väster, från Selånger utanför Sundsvall till Trondheim i Norge. Leden går genom stora skogar, över fjäll, längs sjöar och historiska platser. S:t Olavsleden är det skandinaviska svaret på El Camino de Santiago de Compostela, den berömda pilgrimsfärden med slutmål i Spanien. S:t Olav (eller Olav den helige) var en norsk kung som levde kring år 1000 e kr och är Nordens största och äldsta helgon.

Brunflo, 2 km

Ta bilen, en promenad eller hyr cykel eller spark av oss och ta dig till Brunflo. Kyrkan och kastalen ligger strax utanför centrum. Kastalen kan räknas till norra Sveriges märkligare byggnadsverk från medeltiden, 1100-talet. Här finns även restaurang, livsmedelsbutiker, bensinstation, museum, simhall, bibliotek, elljusspår, gym, stall/ridning m.m. Ett par kilometer norr om Grytan finns Teknikland, ett teknik-, flyg- och militärmuseum med aktiviteter för hela familjen.

Östersund, 12 km

I Östersund finns allt du kan tänkas vilja uppleva. Östersund är en levande stad som erbjuder turister alltifrån ett stort utbud av restauranger, museet Jamtli med utställningar om 1700- och 1800-talet, äventyrsbad, teater och bio. Utifrån årstid kan man surfa och bada, åka båt, paddla kanot, hyra skoter, isfiska och spela golf. Utanför Östersund finns även Moose Garden.

På Frösön ligger bland annat vackra Frösö kyrka. Här finns också en utsiktsplats och Åre Östersund flygplats.

Du tar dig enkelt till och från Östersund med bil eller buss. Se gärna www.visitostersund.se för mer information.

Avstånd till Åre 110 km, Sundsvall 170 km och Trondheim 270 km.

Följ oss i sociala medier!